Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Lasagne


Viiden hengen taloudessa ruokaa kuluu ja ruokamäärät on isoja.
Kissa Karvisen lempiruoka on meidänkin perheen suosikki.

Lasagnen valmistaminen on aikaa vievää puuhaa, joten kerralla kannattaa tehdä isompi satsi ja laittaa sitten osa pakkaseen.


Tämä ohje on tehty perheellisen tarpeisiin.
Ikeasta löysin tarpeeksi suuren uunivuoan 40 x 30 x 6 cm.

Hyvä ruoka perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin:




-800g paistijauhelihaa
-800g tomaattimurskaa
-sipuli- ja porkkanakuutioita
-muutama kynsi valkosipulia
-valkokastike ( 1 litr. maitoa,
3 rkl vehnäjauhoja ja 50g voita )
- 200g emmental juustoraastetta
- 1 pkt esikeitettyä lasagnelevyjä


Jauheliha paistetaan ja sipulit kuullotetaan öljyssä. Kaikki ainekset sekoitetaan ja lisätään mausteita maun mukaan, esim. hyppysellinen mustapippuria rouheena, oreganoa, basilikaa ja suolaa.

Raaka-aineiden annetaan sitten kiehua kattilassa noin tunnin ajan miedolla lämmöllä kannen alla.

Uunivuokaan panen ensin jauhelihakastiketta ja sen päälle kerroksen lasagnelevyjä.

Seuraaviin kerroksiin tulee jauheliha- ja valkokastiketta sekä juustoraastetta ja näiden päälle lasagnelyvyt.
Ylin kerros koostuu jauheliha- ja valkokastikkeesta ja viimeiseksi kerros juustoraastetta.
 
 

Paistetaan  200 ast. uunissa noin 40-50 min. kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.  




Annan paistoksen vetäytyä vuassa 20-30 min. ennen herkutteluhetkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti