Viiden hengen taloudessa ruokaa kuluu ja ruokamäärät on isoja.
Kissa Karvisen lempiruoka on meidänkin perheen suosikki.
Lasagnen valmistaminen on aikaa vievää puuhaa, joten kerralla kannattaa tehdä isompi satsi ja laittaa sitten osa pakkaseen.
Tämä ohje on tehty perheellisen tarpeisiin.
Kissa Karvisen lempiruoka on meidänkin perheen suosikki.
Lasagnen valmistaminen on aikaa vievää puuhaa, joten kerralla kannattaa tehdä isompi satsi ja laittaa sitten osa pakkaseen.
Tämä ohje on tehty perheellisen tarpeisiin.
Ikeasta löysin tarpeeksi suuren uunivuoan 40 x 30 x 6 cm.
Hyvä ruoka perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin:
-800g paistijauhelihaa
-800g tomaattimurskaa
-sipuli- ja porkkanakuutioita
-muutama kynsi valkosipulia
-valkokastike ( 1 litr. maitoa,
3 rkl vehnäjauhoja ja 50g voita )
- 200g emmental juustoraastetta
- 1 pkt esikeitettyä lasagnelevyjä
-valkokastike ( 1 litr. maitoa,
3 rkl vehnäjauhoja ja 50g voita )
- 200g emmental juustoraastetta
- 1 pkt esikeitettyä lasagnelevyjä
Jauheliha paistetaan ja sipulit kuullotetaan öljyssä. Kaikki ainekset sekoitetaan ja lisätään mausteita maun mukaan, esim. hyppysellinen mustapippuria rouheena, oreganoa, basilikaa ja suolaa.
Uunivuokaan panen ensin jauhelihakastiketta ja sen päälle kerroksen lasagnelevyjä.
Seuraaviin kerroksiin tulee jauheliha- ja valkokastiketta sekä juustoraastetta ja näiden päälle lasagnelyvyt.
Ylin kerros koostuu jauheliha- ja valkokastikkeesta ja viimeiseksi kerros juustoraastetta.
Paistetaan 200 ast. uunissa noin 40-50 min. kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
Annan paistoksen vetäytyä vuassa 20-30 min. ennen herkutteluhetkeä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti