Sivut

lauantai 12. toukokuuta 2012

Valkovuokkoja ja varaslähtö äitienpäivään


Kotimme ympärillä olevat metsiköt ovat valkoisenaan valkovuokkoja.

Poimin niitä pienen kimpullisen Arabian vanhaan maitokannuun.

Viime päivien runsaat vesisateet ovat täyttäneet kalliopihamme jokaisen kolon, muodostaen useita kauniita vesialtaita.

Ikkunasta on mukava katsella kun linnut kylpevät näissä luonnon muovaamissa altaissa.




























Äitienpäivän vietämme sukulaisissa toisella paikkakunnalla, joten leivoin äitienpäiväherkut kotiin jo lauantaiksi.

Kuvassa suosikki kuningatar-torttumme, joka maistuu lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kuningatartorttu:

200g margariinia
1dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhja
1tl leivinjauhetta

Pinnalle :
n. 4dl mustikoita ja mansikoita
1dl vettä
1dl sokeria
1rkl perunajauhoja 2rkl vettä

Keitä marjat sokerivedessä ja suurusta perunajauholla. Anna hieman jäähtyä.
Vatkaa margariini ja sokeri. Lisää munat. Sekoita jauhot ja lisää seokseen.
Ota taikinasta kolmasosa pursotusta varten.Tasoittele taikina vuokaan. Levitä marjat päälle ja pursota taikinaa ruudukoksi piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin puolituntia.



Mansikkakermakakku on meidän perheen mieleen, nam :)






















Hyvää äitienpäivää!

Terv. Kerttu

2 kommenttia:

  1. Namskis, mitä herkkuja. Hyvää äitienpäivää myös sinulle!

    -Tuija-

    VastaaPoista
  2. Seems tasty.. I'll have to try it ;D

    VastaaPoista