Sivut

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kesän ensimmäinen raparperimansikkatorttu

Raparperi kiisseliä on jo tehty oman pihan raparpereista ja tänään oli raparperitortun vuoro. 
Laitoin raparperin sekaan hieman mansikkaa väriä ja makeutta tuomaan.

Raparperimansikkatorttu:

Pohja:
200g margariinia
1dl sokeria
2 munaa 
3dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Pinnalle n. 4dl pilkottua raparperia ja vähän mansikkaa, 1dl vettä, 1dl sokeria 1rkl perunajauhoja, 2tl vettä.

Raparperi ja mansikka keitetään pehmeäksi ja suurustetaan perunajauhoilla.

Margariini ja sokeri vatkataan, lisätään munat ja lopuksi jauhot.

Jätä osa taikinasta pinnalle ruudukoksi.

Paista 200 astetta n. 25min






2 kommenttia:

  1. Huh,miten hyvältä näyttää..ei kauan lautasella vanhenis,jos saisin palan kahvin kaveriksi.Kesäistä kerrassaan!

    VastaaPoista
  2. Kylläpä näyttää herkulliselta! Olenkin etsinyt raparperille reseptiä, niitä kun kasvaa pihassa iso puska. Tämä menee kokeiluun ehdottomasti kunhan saan ostettua perunajauhoja :)

    VastaaPoista